Media-ala

Oikea lehtikuvaaja

Kuolleita: Pentti Nissinen

Ilta-Sanomien lehtikuvaaja Pentti Nissinen menehtyi lyhyen sairauden jälkeen Peijaksen sairaalassa 12.  heinäkuuta  64-vuotiaana.

Helsingissä syntynyt Nissinen oli perinteinen pitkän linjan lehtikuvaaja. Alalle hän tuli 1967 päästyään Lehtikuvaan filminkehittäjäksi. Kameran taakse hän pääsi vähitellen esikuvansa Ensio Ilmosen mukana.

Ilta-Sanomissa ura alkoi 1975 ja kesti eläköitymiseen asti vuoteen 2009. Vuosiin mahtui tuhansia kuvakeikkoja kuninkaallisista maan matoihin asti. Linnan juhlissa hän oli neljän presidentin kaudella. Olympialaisiin ja eri lajien MM-kisoihin työ vei miehen säännöllisesti. Alkuvuosina juuri urheilukeikat olivat raskaita, sillä mukana piti raahata kehitys-, kopiointi- ja lähetysvälineet.

Työ opetti tekijäänsä, ja niin Nissisestä kehittyi täysiverinen lehtikuvaaja, joka osasi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nissinen ei viihtynyt joukon keskipisteenä, mutta teki nasevia huomioitaan sivummalta. Huumoriakin löytyi aina. Eräistä urheilukisoista hän lähetti joka ilta viimeisenä kuvan pulun pesästä, jossa oli kaksi poikasta. Toisen nimi oli Martti (IS:n kuvatoimituksen esimies Martti Peltonen) ja toisen Erik (IS:n toimituspäällikkö Erik Rissanen).