Viron viranomaiset sanovat yhä useammin ei venäläismedioiden haastattelupyyntöihin, kertoi Eesti Päevaleht heinäkuun lopulla. Esimerkiksi puolustusministeriön tiedottaja kertoi lehdelle, että ministeriö kieltäytyy antamasta haastatteluja RT-televisiokanavalle, mutta toisaalta se on tehnyt yhteistyötä venäläisten verkko- ja paperimedioiden kanssa.
Viron hallituksen viestintäjohtaja Helin Vaher kertoo Journalistille, ettei valtion virastoille ole kirjattu käskyjä tai kieltoja siitä, minkälaiselle medialle annetaan haastatteluja, koska se olisi sanan- ja medianvapauden periaatteiden vastaista.
”On olemassa yhteisymmärrys, että Venäjältä lähetettäviin kyselyihin tulee suhtautua erittäin kriittisesti. Venäjän valtionmediaa, erityisesti televisiota, ei voi käsitellä vapaana tiedonvälityksenä ja yhteistyössä on riski, että se edistää propagandaa”, Vaher kommentoi.
Venäjänkielisen väestön syrjiminen, natsismisyytökset, Viron valtion väheksyminen ja margi-nalisointi, luettelee suojelupoliisin edustaja Eesti Päevalehelle teemoja, joita Venäjällä jutuissa levitetään.
Virossa aihe nousi keskusteluun, kun Viron yleisradion uuden venäjänkielisen televisiokanavan päätoimittaja antoi haastattelun Rossija 1 -kanavalle, ja uutisjutusta jäi kuva, että uusi kanava on hallituksen äänitorvi.
Uusimmassa lehdessä
- Myyntitykki ja toimittaja — Matti Pulkkisen monet roolit kummastuttavat Pirkanmaalla
- Kesän Yle-keskustelut latistivat työntekijöiden tunnelmat – ”On ikävää, jos Yleä mustamaalataan tarkoituksella”
- Yle-keskustelussa puhutaan vääristä asioista
- Susanna Landor vill ge ÅU en tydligare journalistisk styrning
- Tienaako nainen miestä huonommin, koska ei kehtaa pyytää isompaa palkkiota? Tutkija pitää selitystä liian helppona.