Media-ala

Turun sanomien toimitus vetoaa yhtiön omistajiin

Yhtiössä käynnistettiin jo seitsemännet yt:t vuoden 2009 jälkeen.

Jatkuvien yt-neuvotteluiden ja väenvähennysten kierteessä olevan Turun Sanomien toimitusosasto vetoaa yhtiön omistajiin, jotta nämä kohtuullistaisivat voittotavoitteitaan  taloudellisesti vaikeina aikoina.

TS:n työntekijöiden määrä on lähes puolittunut vuodesta 2009. Yhtiössä käynnistettiin 23. huhtikuuta jo seitsemännet yt:t vuoden 2009 jälkeen.

”Yt-neuvottelut eivät olleet yllätys, mutta ne tuntuvat musertavilta, koska meiltä on jo niin moni joutunut lähtemään”, TS:n pääluottamusmies Ossi Rajala sanoo.

TS teki vuonna 2013 lähes 10 miljoonan euron voitot. Myös emoyhtiö TS-yhtymä on pysynyt reilusti voitollisena viime vuodet. Se jakoi omistajilleen vuonna 2013 miljoonien eurojen pääomatulot. Yhtiö ei ole julkistanut vuoden 2014 tulosta.

Nyt alkaneissa yt-neuvotteluissa tavoitellaan jopa 26 henkilön vähentämistä toimituksesta ja tuotannosta. Säästöjä haetaan myös lomautuksilla ja työtehtävien ja -vuorojen uudelleenjärjestelyillä.

”Meissä on vielä voimaa, jolla lehteä voidaan kehittää. Voimia ei saisi haaskata enää uusilla irtisanomisilla. Olemme yritykselle voimavara, emme kuluerä.”