Kuolleita

SAL:n toimiston tukipilari

Kuolleita: Eila Salo

Journalistien ay-toiminnassa pitkän työuran tehnyt Eila Salo kuoli Vantaalla Peijaksen sairaalassa 31. lokakuuta 90-vuotiaana. Hän oli syntynyt Viipurissa 1924.

Eilasta tuli 1964 silloisen Suomen Sanomalehtimiesten Liiton toimistopäällikkö. SSL:n toimiston hän päätti jättää 1974, jolloin puheenjohtaja Jyrki A. Juutikin luopui paikastaan. Pitkään Salo ei kuitenkaan saanut viettää vapaaherrattaren elämää. Lauri Kerosuon siirryttyä vuoden 1974 loppupuolella SAL:n asiamiehen tehtävistä SSL:oon, Eila houkuteltiin taas töihin. Nyt työhuone oli Yrjönkadulla pihan toisella puolella SAL:n toimistossa. Asiamiehen tehtäviä hän sitten hoitikin eläkkeelle jäämiseensä asti eli vuoteen 1990.

Noihin työvuosiin mahtui myllerryksiä: poliittiset taistot jäsenistön keskuudessa, liittomme toinen lakko 1980, uuden tekniikan tulo toimistotyöhön. Eila selvisi kaikesta rauhallisesti mottonaan: ”Asiamiehen on samastuttava kenttään.”

Heikki-puolison vielä eläessä avioparilla oli harrastuksena teatteri. Pariskunta myös matkusteli mielellään yhdessä. Yhteistä oli myös kiintymys Vesilahdella olevaan kesäpaikkaan.

Eila oli seurallinen ja vieraanvarainen emäntä. Hän kattoi mielellään pöytänsä vieraille. Eikä snapsejakaan juotu ilman laulua, sillä Eila osasi niitä monta.

Kirjoittaja on Eila Salon ystävä ja työtoveri.

Lue lisää aiheista: