Poimuri

Mediasta sanottua.

Pilapiirros- ja satiirikulttuuri on hyvin erilainen Suomessa Länsi-Eurooppaan verrattuna. Suomessa on kulttuurinen piirre, että vakavilla asioilla ei saa pilailla. Hyvin helposti suomalaisella tarttuu vitsi kurkkuun. Aina jos on joku polttava ja hankala tilanne, siitä pitäisi käydä pelkästään asiapohjaista keskustelua. Mielipiteet pitäisi muotoilla sillä tavalla, että kaikki ovat niistä samaa mieltä.

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta Yle Puheen Aamun haastattelussa 8. tammikuuta

 

Ranskalainen poliittinen journalismi on aina ollut roisia, ja pilkasta ovat saaneet osansa kaikki. Siinä missä suomalaisittain pysytään asiassa tylsyyteen asti, Ranskassa pilkkakirves pilkkoo kaiken palasiksi.

Toimittaja Rauno Lahti Hämeen Sanomissa 9. tammikuuta

 

Pilapiirros väistämättä loukkaa aina joskus jotain, mutta sekin pitää osata
tehdä tarpeeksi hyvin. Sananvapauden toinen puoli on, että huonoakin makua ja erilaisia mielipiteitä pitää puolustaa ja sietää – tosin niitä kaikkia ei tarvitse hyväksyä.

Ilta-Sanomien päätoimittaja Tapio Sadeoja HSTV:n studiokeskustelussa 8. tammikuuta

 

Sananvapauteen kuuluu myös se, mitä saa lukea ja nähdä, mediasta tai muualta. Sitäkään ei voi alkaa määritellä vain sen mukaan, mitä itse kukin pitää tarpeellisena tai sopivana tietona. Jos kukin vuorotellen karsii pois muun kuin itselleen mieluisan, jäljelle ei paljon jää.

STT:n uutispäätoimittaja Minna Holopainen Aamulehdessä 8. tammikuuta