Media-ala

Aller ja VKL harkitsevat irtisanomisia

Sekä Aller että Viestinnän Keskusliitto ovat aloittaneet kahden viikon yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä.

Aller on ilmoittanut harkitsevansa Costume-lehden lakkauttamista. Neuvottelut koskevat myös Koti ja Keittiö- sekä Divaani-lehtiä. Enimmillään neuvotellaan kuuden henkilön irtisanomisesta. Neuvottelut koskevat journalistista työtä tekeviä. Ne alkoivat 27. lokakuuta. Aller osti Costumen, Divaanin ja Olivian Bonnierilta vuoden alussa.

”Allerilla on takanaan jo kahdet yt-neuvottelut reilun vuoden sisään. Toimituksissa on eletty aika varuillaan viime kuukaudet”, pääluottamusmies Sari Nurmo sanoo.

Costumen päätoimittaja Sanna Sierilä ei halunnut neuvottelujen ollessa kesken kommentoida lehden tulevaisuutta. Kustantajan mukaan lehti on ollut tappiollinen.

Viestinnän Keskusliitossa yt-neuvottelujen piirissä on 12 työntekijää. Neuvottelut koskevat myös Suomen Lehdistöä, jota kuitenkin aiotaan julkaista myös jatkossa.

Seitsemän henkilötyövuoden vähentämistä VKL joutuu pohtimaan, koska sen mediatalojen palkkasummista riippuvaiset jäsenmaksutulot ovat vähenemässä.

”Toimiala muuttuu ja sillä on suuria vaikutuksia myös liittojemme talouteen”, VKL:n toimitusjohtaja Valtteri Niiranen sanoo.

Neuvottelut alkoivat 28. lokakuuta.