Media-ala

Värikkäästi värikkäästä elämästä

Kirjat: Kääpiöitä ja jättiläisiä.

Suomen freelance-journalistien  ja Suomen aikakauslehtitoimittajain liiton entinen puheenjohtaja Kari Varvikko julkaisee tänä syksynä omaelämäkertansa ensimmäisen osan. Omakustanne Kääpiöitä ja jättiläisiä kertoo miehen lapsuudesta 1940 – 1950-luvun Helsingissä. Läpi käydään myös hänen alkutaipalettaan toimittajana Demarissa sekä Me- ja Iltaset-lehdissä 1960 – 1970-luvulla. Joukkoon Varvikko on höystänyt värikkäästi slangia, päihteitä, seksiä ja paljastuksiakin. Polveilevassa tarinassa mainitaan nimiä liki 16-sivuisen luettelon verran.

Varvikko sanoo tehneensä kirjasta avoimen henkilökohtaisen, jotta se luettaisiin. Sen oppi on, että elämä on moninainen ja voi välillä satuttaakin.

Elämäkerran toisessa, keväällä ilmestyvässä osassa kerrotaan enemmän Varvikon ajoista liitossa. Pitäisiköhän muiden vanhojen aktiivien huolestua paljastuksista?

”En tässä, enkä tulevassakaan kirjassa kerro pahoja juttuja toimittajakunnasta. En viitsi ruve­ta mollaamaan kollegoja, enkä liikaa kehumaankaan. Se käsitetään äkkiä väärin”, Varvikko nauraa.

 

Kari Varvikko:
Kääpiöitä ja jättiläisiä
Tietokontakti 2014